Fortsätt till huvudinnehåll

Teknikprojektet uppfinning, klart v11

Jag har delat ett dokument med er på GOOGLE drive. Där hittar ni en skriftlig beskrivning av det som jag berättat om på lektioner. Ni kommer att få tid till det här projektet på NO laborationer och på projektlektioner. En del teori kommer att ges i form av föreläsningar och korta filmer på vissa NO lektioner.

Då jag och flera lärare varit sjuka ges en extra vecka för att bli klar med teknikprojektet. Det ska vara klart v11.  Bland de olika frågorna är det fråga 3, 6 och 7 som ni ska lägga ner mest tid på. De delarna utgör ca 80 % av arbetet som jag ser det. Hur stor del som redovisas skriftligt eller på filmen väljer ni lite själva men prata gärna med mig om ni är osäkra. Ni kan jobba med de olika frågorna i valfri ordning. Det kan rent av vara lite smart att göra ritningen sist utifall ni kommer på något i sista stund som ni vill ändra.

OBS! Jag vill ha in en veckorapport i form av ett mail med ärenderaden: TPR följt av ert projekts nummer. I det mailet skriver ni hur många procent av projektet ni gjort klart. Ni ska också dela ett google dokument med varandra och med pererikteaching@gma..... så jag kan följa er och framförallt hjälpa er så att det går så bra som möjligt för er. 
Procent räknar ni ut ungefär såhär
Fråga 1och 2  5%      Fråga 3   30%    Fråga 4  10%   Fråga 5  5%    Fråga 6  30%   Fråga 7   20%

Länkar
En del länkar som kanske kan inspirera hittar ni på pererikteaching twitter

Filmen
Filmen kan ni dela med mig via youtube. Använd pererikteaching@gm.........   så jag får allt samlat där.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Idrott orienteringssymboler

Plugga nians fysik inför NP

Här samlar jag fakta och länkar till framförallt videoklipp som sammanfattar olika delområden i fysik för grundskolan. Översikt av Studi.se fysikvideor(reklamfinansierat) Acceleration Studi.se  Fysik mått mätning Ljudets egenskaper Ljusets brytning Strömstyrka och spänning Serie och parallellkoppling Densitet och tyngd Inläggen nedan, vars namn inleds med Fy som i Fysik rekommenderar jag särskilt . Läraren föreläser med bilder och exempel på ett lugnt och tydligt sätt. Anteckna gärna stödord för att stärka ert minne. Fy - Sammanfattning av Kraft och rörelse, högstadiet Fy - Sammanfattning av Värme och väder, högstadiet. Fy- Sammanfattning av örat och ljud.  ( I fyisk ska ni mest fokusera på ljudet och mindre på örat) Fy - Sammanfattning av Ögat och ljus, högstadiet  (Titta från 3:35. Mer fokus här på ljus och mindre på själva ögat, men ögat gör FL mer intressant för er kanske) ..to be continued.

NO8-9/Fysik/Energi-Ellära

En studieguide med klickbara länkar finns  tillgänglig i ert Google classroom.  Kursen examineras med följande uppgifter 1. a) Laboration om energi.    b) Laboration m.h.a. datorsimulering med elektriska kopplingar. Till laboration b ska en laborationsrapport inlämnas. 2. Skriftligt prov v. 41. Omfattning kapitel 8 och 9 i "Fysik direkt" Åk 8 ej beräkningar på energi och effekt. . Utöver kapitel 8 och 9 även grundläggande om elkraft från lektioner.  Länktips Eldistribution. Produktion av den el vi använder i hemmet och på företag. Ugglans fysik/Energi&Elektricitet  (Detta avsnitt täcker i stort sett bokens områden. Bra för träning hemma om du glömt boken eller om du bara vill ha lite variation i din inlärning.) Ett bra komplement till boken är  "Träna NO"/Elektricitet  och  "Träna NO"/Energi.  (De här avsnitten utgör en mindre översikt av områdena, ej heltäckande) Begreppsträning : Nedskrivet från ...