Fortsätt till huvudinnehåll

pererikteaching på Youtube-premiär

Sedan några dagar tillbaka har det börjat dyka upp videolektioner på youtube för matematiken i åk 9. Såhär i början är videoklippen inte så bearbetade. Mitt fokus har varit att vara ganska grundlig. Framöver kommer jag att göra mer avancerade klipp för de som så önskar. Mitt mål är att tillhandahålla fler nivåer i framförallt matematik.

Just nu alltså bara videoklipp för åk 9 och till viss del för åk 8 i matematik. Bra för dig som vill ha hjälp inför prov och inför nationella prov, NP i matematik.

HÄR ÄR LÄNKEN TILL PERERIKTEACHINIG VIDEOS PÅ YOUTUBE

Populära inlägg i den här bloggen

Idrott orienteringssymboler

Plugga nians fysik inför NP

Här samlar jag fakta och länkar till framförallt videoklipp som sammanfattar olika delområden i fysik för grundskolan. Översikt av Studi.se fysikvideor(reklamfinansierat) Acceleration Studi.se  Fysik mått mätning Ljudets egenskaper Ljusets brytning Strömstyrka och spänning Serie och parallellkoppling Densitet och tyngd Inläggen nedan, vars namn inleds med Fy som i Fysik rekommenderar jag särskilt . Läraren föreläser med bilder och exempel på ett lugnt och tydligt sätt. Anteckna gärna stödord för att stärka ert minne. Fy - Sammanfattning av Kraft och rörelse, högstadiet Fy - Sammanfattning av Värme och väder, högstadiet. Fy- Sammanfattning av örat och ljud.  ( I fyisk ska ni mest fokusera på ljudet och mindre på örat) Fy - Sammanfattning av Ögat och ljus, högstadiet  (Titta från 3:35. Mer fokus här på ljus och mindre på själva ögat, men ögat gör FL mer intressant för er kanske) ..to be continued.

NO8-9/Fysik/Energi-Ellära

En studieguide med klickbara länkar finns  tillgänglig i ert Google classroom.  Kursen examineras med följande uppgifter 1. a) Laboration om energi.    b) Laboration m.h.a. datorsimulering med elektriska kopplingar. Till laboration b ska en laborationsrapport inlämnas. 2. Skriftligt prov v. 41. Omfattning kapitel 8 och 9 i "Fysik direkt" Åk 8 ej beräkningar på energi och effekt. . Utöver kapitel 8 och 9 även grundläggande om elkraft från lektioner.  Länktips Eldistribution. Produktion av den el vi använder i hemmet och på företag. Ugglans fysik/Energi&Elektricitet  (Detta avsnitt täcker i stort sett bokens områden. Bra för träning hemma om du glömt boken eller om du bara vill ha lite variation i din inlärning.) Ett bra komplement till boken är  "Träna NO"/Elektricitet  och  "Träna NO"/Energi.  (De här avsnitten utgör en mindre översikt av områdena, ej heltäckande) Begreppsträning : Nedskrivet från boken och lektioner